Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно спирачките на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

абе като е купих мойта и беше така не дава да барна спирачката. ся каточели има много празен ход. гледам дисковете бая са се износили пък накладките са много дебели. така или иначе който се качи и вика "бахти и спирачките"

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
      Колегата Galeano е прав донякъде колега проверете си ръчната! Има вероятност да Ви е задържало жилото на ръчната и то участъка който е над ауспуха... сигурно е ръждясало! Свалете задно ляво колело и накарайте някой да опъва и връща ръчната и наблюдавайте дали се връща нормално! Раздвижете го със спрей и проверете гумените маншони в края на жилото дали са здрави обикновено от там влиза вода и луга през зимата и ускорява процеса! Когато задържи жилото спирачния цилиндър и накладките не могат да се връщат и остават близо до диска затова и "няма ход педала". Също така смажете и осите по които се движат накладките те също може да са блокирали. Всъщност мисля, че сме обсъждали темата и преди, може да потърсите с търсачката!
      Успех!

П.П. раздвижете и спирачния цилиндър... с въртене и натискане може да ползвате подходящ спрей също!

П.П.П. Сложете си домакинско алуминиево фолио за екраниране на топлината на спирачното жило в участъка където минава над ауспуховата тръба!

Off: u2 Galeano
      Обяснението ти е сурер колега, за което
      Но ми се струва, че трябваше да прочетеш по-задълбочено първият пост по темата.
      При положение, че са сменени 4 диска +всички накладки, мислиш ли, че ако имаше нещо запекло нямаше да разберат???
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Много зависи кой го прави и дали иска да гледа за проблем. Или просто сменя, взима парите и толкоз. Факт.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Много зависи кой го прави и дали иска да гледа за проблем. Или просто сменя, взима парите и толкоз. Факт.
          По принцип си АБСОЛЮТНО прав.
          Но ако цилиндърчето е било запекло /например/, то все пак трябва да се раздвижи за да се сложат новите накладки.
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            ...
            Но ако цилиндърчето е било запекло /например/, то все пак трябва да се раздвижи за да се сложат новите накладки.
            Така е колега раздвижват слагат всичко и още при първото дръпване на ръчната спирачка и положението е същото ... колега haljscho не ми се обяснява повече. Идеята беше, просто да насоча колегата към една възможност и ако проблема е такъв, как да го отстрани.
            Have A Nice Day
            o/_______\o
            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
            []=о===о=[]

Comment

И колеги като гледам излезна , че така са си добре спирачките и като гледам на повечето са така?
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Колега. Нали ме пита по скайпа? Казах ти че са си така. Моите сега са зле, но ще сменям дискове и маркучи и се надявам да станат като при теб. Че сега с 5 човека като река да спра няма спиране.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                  И колеги като гледам излезна , че така са си добре спирачките и като гледам на повечето са така?
                  Колега най-добре сравнете с друга 156-ца... да спирачките са много чувствителни и спират много добре (нормално е! ) защото когато се прави динамичен и мощен двигател се мисли и как ще се спира Поне при заводските силни автомобили е така, а не при кварталните "тунинг майстори". Примерно не мога да ги сравня с тези на VW, но пък карах преди време една сравнително нова Celica... как спира това нещо... сякаш някой го "хваща за бронята отзад" и е също толкова "чувствителна" Аз примерно най-много се притеснявам някой да не ми "вкара гол" в багажника когато карам в градско движение и винаги имам "едно на ум".
                  Все пак проверете си жилото, не отнема много време и може да Ви спести доста ядове.
                  Have A Nice Day
                  o/_______\o
                  (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                  []=о===о=[]

Comment

Ами питах те колега по скайп ама реших да се посъветвам и с другите колеги.
                    Фаде за сега смятам да не ги барам.. че и това махане на колела и прочие ми изглежда доста време .
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Време е да стане ясно , че ръчната няма никаква вина за начина на спиране на колата. (освен ако не спирате на ръчна) Тя единствено може да влияе върху износването на накладките.
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Здравейте, много се изписа по въпроса и смятам да обобщя от каде идва цялата история за тази тема. Та наскоро колегата CrazyElement ми позволи да врътна 2-3 кръгчета с неговата 156, (аз понеже карам 146 1.4ТС) с цел да добия представа за динамиката, возията, и евентуално да направя сравнение между двете. Та установих че при отклонение на педала на спирачката с приблизително 1см тя почти заковава, и плавно спиране мн трудно(поне за мен) може да бъде усъществено, и го предупредих че е опасно в някой ситуации: когато вали, на сняг,дъжд или в трафик, като му дадох пример с фирменият ни бус Тоyota Hiace- чиито спирачки бяха подобни след смяна на накладки, и баща ми се разминал на косъм 2 пъти в дъжд (все пак буса е 2 тона и при блокиране на колелата в дъжд ви е ясно за какво иде реч, като тръгне да се парзаля на някаде и вкарване в пътя няма), та буса претърпя регулиране на спирачната уредба в оторизиран сервиз на Тoyota , след което спирачките си хващаха постъпателно, като заковаване се усеща6е 4ак когато педалът достигне средно положение. Та посъветвах колегата или да си регулира спирачките и от там започва цялата история, като той не ми вярва че има такова нещо, понеже никои от форума не го е предложил. Аз отхвърлям варианта с ръчната защото когато жилото е раждясало или замръзнало -доста хора знаят за какво говоря, лоста ще е като мъртъв- все едно няма жило закачено за него, а определено ръчната на колегата не беше така, и си функционираше напълно нормално.
                        Last edited by MaD-BoY; d.m.y г., 15:40.
                        Who Likes To Fuckin' Partyy Alfa Romeo 1.4 TS

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                          Нищо ти няма на спирачките, просто така си спира 156-цата, ще свикнеш.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ами така и излиза по време на извънградско каране спирачките си хващат много добре и трябва да ги натискам доста повече докато заковат, което и не доумявам как става това... при каране в града не дават да ги барна а извънградско се нормализират..

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                              Нищо ти няма на спирачките, просто така си спира 156-цата, ще свикнеш.
                              И нашият бус спираше така след смяна на накладки, НО това не означава че така спира по принцип, след регулиране всичко се оправи и си беше като нов. И не говорим за това дали ще свикне или не, говорим за БЕЗОПАСНОСТ на теб и на тези зад теб, на тези около теб, на колко хора им са толкова добри спирачките знаеш ли? Ако ти се наложи да реагираш бързо и да спреш плавно когато изскочи дете пред теб какво ще правиш? ABS на алфите не е мн надежден както знаеш, не е като на Audi- натискаш до долу и колата се грижи за останалото.. Защо когато става дума аз безопасност всеки си затваря очите и премълчава... И така полжението на педала отговаря на това колко силно захапват челюстите, и щом при 1см отколонение почти се блокират колелата, сами преценете с каква точност трябва да натискаш ако искаш да спреш плавно, може би с отклонение 4-5мм, не искам да споря но аз лично не мога така и на мойта 146 савсем не е така...
                              Last edited by MaD-BoY; d.m.y г., 16:49.
                              Who Likes To Fuckin' Partyy Alfa Romeo 1.4 TS

Comment

Първоначално публикувано от MaD-BoY Покажи съобщение
                                И нашият бус спираше така след смяна на накладки, НО това не означава че така спира по принцип, след регулиране всичко се оправи и си беше като нов. И не говорим за това дали ще свикне или не, говорим за БЕЗОПАСНОСТ на теб и на тези зад теб, на тези около теб, на колко хора им са толкова добри спирачките знаеш ли? Ако ти се наложи да реагираш бързо и да спреш плавно когато изскочи дете пред теб какво ще правиш? ABS на алфите не е мн надежден както знаеш, не е като на Audi- натискаш до долу и колата се грижи за останалото.. Защо когато става дума аз безопасност всеки си затваря очите и премълчава...
                                Оф колата си спира добре. Стига сте го притеснявали чиляка. Много бързо се свиква и постепенно и плавно спиране е напълно възможно. Дай ся да окепазим колата че да спира като бус.
                                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                                X